Autor: Kristjan Pihl, "Pealtnägija" • 28. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oleg Grossi äri kahtlustatakse ümbrikupalga maksmises

Lääne-Virumaa suurettevõtja Oleg Grossi firmas OG Elektra makstakse ümbrikupalka, vihjati aasta alguses "Pealtnägija" toimetusele. Vihjeid ümbrikupalga kohta andsid kolm allikat, kes üksteist ei tunne.
Oleg Grossi firma töötajad räägivad tänases "Pealtnägijas", et saavad palka sularahas ja kahtlustavad, et riigil jäävad tasu pealt maksud saamata.
Foto: Andras Kralla

Sularahas palka saanud kaks praegust ja üks endine töötaja nõustusid sündmusi kirjeldama ja osaluseksperimendis kaasa lööma vaid anonüümselt.

OG Elektra praegune töötaja varjunimega Tarmo rääkis, et Eesti üks suurim ja tuntum ettevõtja Oleg Gross või vähemalt tema keskastme juhid osalevad sahkerdamises. „No seal, kui kõrvad lahti käia, siis inimesed räägivad. Ma olen enam-vähem uurinud ja kõik räägivad täpselt sama juttu. Pluss kui on palgapäev, siis kõik, kes minuga seal laos samal ajal tööl on, ja kui on palgapäev samal päeval, käivad nad kõik oma kilekotikesel järel,“ ütles Tarmo.

Ümbrikupalga maksmist kahtlustab ka OG Elektra töötaja Pille (nimi muudetud): „Pool läheb ametlikult ja pool on nagu siis mitteametlikult.“

OG Elektra endise töötaja Raimo (nimi muudetud) sõnul makstakse selliselt palka kõigile. „Kõik töötajad saavad. Ainult need, kes kontoris töötavad, saavad pangakontole,“ lisas ta. Raimo leiab, et mustalt makstud töötasust teab kogu Rakvere.

OG Elektra: see on laim!

OG Elektra jaekaubanduse juhi Üllar Lehesoo sõnul on sellised ümbrikupalgaga seotud väited valed ning nii laimatakse ettevõtet. „Tänapäeval Eesti Vabariigis meielaadne ettevõte selliste mahhinatsioonidega elus ei tegele,“ ütles Lehesoo. „Kas te arvate, et meil on mingi väikene remonditöökoda? Me oleme niivõrd suur ettevõte, et see, mis te räägite praegu ... kas te saate aru, see on absurd. Ma ei taha ebatsensuurset väljendust öelda, aga see on mõistusevastane. Milleks meil ettevõtte peaks sellise absurdsusega tegelema?“ lisas Lehesoo.

OG Elektra juhatuse liige Rita Uukkivi nimetab seoseid ümbrikupalgaga naeruväärseks ja arusaamatuks. „Teie („Pealtnägija“ – toim) poolt maksudeklaratsioonide paranduste tegemise nimetamine skeemiks kontsernis, kus on 1800 töötajat ja paranduste summa kuus keskmiselt sadades eurodes (võimalik kontrollida), on nii naeruväärne kui ka arusaamatu. Sama arusaamatu ja naeruväärne on väide, milles samastate sularahamaksed ümbrikupalgaga,” märkis Uukkivi.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757