Autor: Kaubandus.ee • 28. märts 2019

Stockmann võttis kasutusele mobiilimakselahenduse Alipay

Stockmanni kaubamajas saab nüüdsest tasuda ostude eest maailma suurima e-makselahendusega Alipay. Stockmann on Tallinki järgselt teine Eesti ettevõte, kes seda võimalust pakub.

Alipay puhul tegemist maailma suurima mobiilimaksevõimalusega, millel on üle ühe miljardi aktiivse kasutaja. Eelkõige Hiina turistide seas populaarse rakenduse kaudu sooritatakse iga päev üle saja miljoni mobiilimakse.

„Kui seni said Eestit külastavad turistid Alipay maksevõimalust kasutada mõnel Tallinn-Helsingi liinilaeval, siis esimesena Eesti kaubandusettevõtetest tegi Stockmann selle lahenduse võimalikuks ka Mandri-Eestis. Stockmann on turistide seas eelistatud ostukoht ning nende soovidega arvestamine on meie jaoks oluline,“ ütles Stockmanni kaubamaja turundusjuht Tiina Tali.

Stockmanni jaoks on Alipay kasutuselevõtu eesmärk muuta ostlemist välisturistidele mugavamaks ning muuta seeläbi Eestit nende jaoks atraktiivsemaks sihtkohaks.

”Hiina turistid on järjest rohkem külastamas Eestit ja teisi Euroopa riike ning teevad reisides mitme tuhande euroseid oste. Soovime pakkuda neile parimaid võimalusi ning eelistatud maksevahendi olemasolu on siin üks olulisemaid aspekte,” lisas Tali.

EASi turismiarenduskeskuse direktori Margus Sameli sõnul on e-maksete võimaluste levik Eesti turismitulu seisukohast väga tervitatav. „Turismi ei tee ainult turismiettevõtted, see on terviklik valdkond, mis sisaldab ka teiste sektorite panust, sealhulgas transport ja kaubandus. Maksete mugavus on hiinlaste reisimotivatsiooni mõjutamisel üks olulisi argumente,“ ütles Sameli.

Sameli lisas, et kui mullu oli Aasia turistide ööbimisi Eestis kokku 152 000, millest Hiina turistid moodustasid viiendiku, siis turu potentsiaali arvestades on aastaks 2023 eesmärk, et Aasia turistide ööbimiste arv ulatuks poole miljonini.

Kuna Aasia turistid sooritavad täna suure osa ostudest e-rahakoti kaudu, plaanib Tallinna kesklinnas asuv Stockmanni kaubamaja mobiilseid maksevõimalusi arendada edaspidi veelgi ja aktiivne töö selle nimel käib.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757