Autor: Kaubandus.ee • 14. juuni 2019

Uuenenud Ülemiste keskus avas uksed

Ülemiste keskus tähistas oma uue laienduse avamist, mis tegi keskusest Baltikumi suurima ostu- ja meelelahutuskeskuse.
Guido Pärnits ja Tiit Terik
Foto: RASMUS KOOSKORA

“Ülemiste keskuse laienemisprojekt on olnud väga huvitav väljakutse ja ma soovin tänada kõiki, kes projekti juures töötasid, nende enneolematu panuse eest,” sõnas Ülemiste keskuse direktor Guido Pärnits, kes avas keskuse 17-meetrise lindikujulise tordi lõikamisega.

„Linnakeskkond on pidevas muutumises, Ülemiste Citys aset leidvad tegevused on selle ehtne näide ning selge edasiminek saavutamaks Targa linna kuvandit. Äsja avatud Ülemiste keskuse laiendus loob tallinlastele juurde hulga uusi võimalusi. Ühte keskusesse on koondunud nii sport, kultuur, ostlemine kui eritasanditel meelelahutus, samuti toob see endaga kaasa paremad võimalused peredele ühiseks vaba aja veetmiseks,“ sõnas Tallinna Linnavolikogu esimees Tiit Terik.

Päev jätkus Daniel Levi & bändi kontserdiga ning Okaidi Beebisprindiga. Rohkem kui 500 inimest nautis Apollo kõige modernsema kuue saaliga kino, O’Learys meelelahutuskeskuse ja täiesti uue kontseptsiooniga Vapiano restorani eksklusiivset avamist.

Ühtlasi ühinesid keskusega Pet City lemmikloomapood koos veterinaakliiniku, grooming teenuse ja lemmikloomahotelliga. Samuti avas Rimi täiesti uue hüpermarketi kontseptsiooni.

„Ühe olulisima uuendusena on Rimi alla ehitatud maa-alune parkla ning kauplusesse saab parklast tulla nii eskalaatori kui liftiga – tegemist on muudatusega, mida väga ootasime, sest enne oli parkla poest üsna kaugel. Nüüd aga on klientidel väga mugav oma ostud kerge vaevaga autosse toimetada,“ sõnas Rimi turundusjuht Andrija Arro.

„Uus Rimi hüpermarket on varustatud ka käsiskännerite ning iseteeninduskassadega – tegemist on meie teise kauplusega lisaks Sõpruse Rimile, kus on kasutusel käsiskännerid. Trend liigub selles suunas, et tavakassade arv väheneb ning kogemus näitab, et poekülastajaile meeldib ennast ise teenindada,“ rääkis Arro. „See aga ei tähenda seda, et vähendame Ülemiste kaupluses klienditeenindajate arvu.“

Ühtlasi uuendati Ülemiste Rimi visuaalset identiteeti, mis on kaasaegsem ning teistsugusem on ka poe väljapanek.

Laiendusega suurenesid ka LPP Retail kaupluste ja Sportlandi müügipind, mis tegi viimasest Baltikumi suurima spordipoe.

„Linstow on väga uhke tulevikku suunatud ostu- ja meelelahutuskeskuse avamise üle,” kommenteeris Linstow Center Managementi juhatuse esimees Frode Gronvold. “Ülemiste keskuse trumbiks on lai valik kvaliteetkauplusi, kus on suurepärane teenindus ning nauditav ostlemiskeskkond,” lisab Gronvold.

Ülemiste keskuse kolmanda laienduse arhitektideks olid AMB International Norrast ning Eesti ettevõte Novarc Group AS. Sisekujunduse autoriteks olid Priit Põldme ja Reet Sepp Joonprojektist. Laiendustööd lisavad keskusele 13,000 m2 ostlemis- ja meelelahutuspinda; sealhulgas võtab suurema osa enda alla toitlustus.

Lisaks ehitati juurde 235-kohaline maa-alune parkla, et keskuse külastamine veelgi mugavamaks muuta. Kokku läksid ehitustööd maksma 36 miljonit eurot, mille tulemusena avatakse Baltikumi suurim ostu- ja meelelahutuskeskus 125,000 m2-l. Laiendust finantseerib SEB Pank, kellega sõlmiti 115 miljoni euro suurune finantseerimisleping. Sellest 32,5 miljonit eurot on mõeldud keskuse laiendustöödeks ja ülejäänu olemasoleva laenu refinantseerimiseks.

rasmuskooskora
Foto: RASMUS KOOSKORA
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757