Autor: Kaubandus.ee • 29. juuli 2019

Prisma otsustas loobuda puurikanade munade müügist

AS Prisma Peremarketid teatas otsusest loobuda puurikanade munade müügist 2026. aasta lõpuks. Otsus sündis emafirma, Soome kaubanduskontserni S-Grupi eeskujul, kes kuulutas puurivaba suuna välja tänavu juunis.
Foto: Unsplash / Brooke Cagle

Prismaga pikalt läbirääkimisi pidanud loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatud Loomad sõnul tõstab jaeketi otsus loomade heaolu pjedestaalile.

”Tänu Prismale on 40% Eesti jaesektorist teatanud otsusest minna üle puurivabadele munadele, mis vähendab loomade kannatusi märkimisväärselt. Soovime õnne ka põhjanaabritele – puurikanamunadest loobus Soome viimane jaekett,” kommenteeris töövõitu Nähtamatute Loomade korporatiivsuhete juht Sirly Meriküll.

Prisma sõnul põhineb otsus nii klientide ostukäitumise muutusel, grupi vastutustundliku kaubanduse põhimõtetel kui ka üldistel rahvusvahelistel trendidel. Koostöös Eesti tootjatega soovib Prisma laiendada juba praegu alternatiivsete toodete valikut, et tagada 2026. aastaks üleminek puurikanamunade vabale sortimendile.

“Prisma teeb tööd, et tarbijaid alternatiivsetest kanapidamise viisidest teavitada ja tootjatega tulevaste sammude osas läbi rääkida, et saaksime emafirma poolt otsustatud põhimõtte kohaselt käituda ja samuti 7 aasta pärast puurikanade munadest loobuda,” sõnas AS Prisma Peremarketite turundusjuht Triin Roos.

Hetkel on Eesti Prismades enamik müüdud munadest puurikanade munad, kuid inimeste teadlikkus munade päritolu kohta tõuseb pidevalt: 2016. aastal ostis puurivabu mune 2,3%, praegu ligi 5% inimestest.

Lisaks Prismale on Eesti jaekettidest otsustanud puurikanade munadest loobuda ka Rimi, Maxima ja Stockmann.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070