Autor: Äripäev • 4. oktoober 2019

IKEA kauplus tuleb Rae valda

Rae vald ja IKEA valisid pärast pool aastat kestnud läbirääkimisi IKEA kaupluse asukohaks Kurna külas asuva 20 hektari suuruse krundi, kirjutab ERR.
Augustis avati IKEA Eesti väljastuspunkt ja näidistesaal.
Foto: LIIS TREIMANN

Rae vallavanem Mart Võrklaeva sõnul leidis esimene kohtumine IKEA esindajatega aset umbes pool aastat tagasi. "Selle aja jooksul on kaalumisel olnud ka teisi valla omanduses olevaid kinnistuid, kuid ühiselt leidsime, et see võiks olla parim koht," selgitas Võrklaev ERRile.

Viljandi Real Estate OÜ, kes esindab Rootsi mööblikontserni IKEA, ja Rae vald peavad läbirääkimisi müügilepingu osas, mille alusel Rae vallavalitsus müüks maatüki IKEA poele.

Baltikumi IKEA jaemüügijuht Johannes Johannesson ütles pressiteates, et augustis avatud e-pood koos väljastuspunktiga on ootusi igati ületanud. "Nüüd oleme otsustanud teha järgmise sammu ja otsime kohta, kus avada täissuuruses IKEA pood. Kui maatüki ost on lõpule viidud, algab planeerimisfaas. Praegu pole avamise ajakava veel paika pandud,” lausus ta.

IKEA sisenes Eesti turule 2019. aasta augustis, avades siin e-poe koos füüsilise väljastuspunktiga Tallinnas.

Äripäev kirjutas veebruaris, kuidas IKEA mööblipoodi proovivad enda juurde meelitada vähemalt kaks konkurenti – Rae vald pakub magusat Jüri ringi kinnistut, Joakim Helenius tahaks IKEAt näha aga enda Laagrisse plaanitavas Gate Tallinn keskuses. "Tegemist on logistiliselt väga hea asukohaga," kiitis tookord vallavanem Mart Võrklaev.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757