Autor: Kaubandus.ee • 15. november 2019

Kulinaaria investeerib tootmislinnakusse 17 miljonit eurot

Valmistoidutootja Kulinaaria OÜ investeerib tootmislinnakusse 17 miljonit eurot. Uue tootmishoone ehitusse ja olemasoleva tootmishoone renoveerimisse investeeritakse 8 miljonit eurot. Kulinaaria uuendab täielikult kogu seadmepargi, mille investeeringu maht on 9 miljonit eurot. Lähiaastate eesmärk on tootmismahtu kasvatada ligi 30–40 protsenti.
Foto: Meeli-Kyttim

Eile tähistas Kulinaaria valmiva tootmishoone sarikapeoga oma kujunemist Baltimaade moodsaimaks toidutootmise linnakuks. Valmiv tootmishoone ühendatakse olemasoleva tootmisega, mille tulemusel kahekordistub Kulinaaria tootmispind 8000 ruutmeetrini.

„Kulinaaria tootmismahud on kasvanud ja aeg on enam kui küps uueks, parima võimaliku tehnoloogiaga tehaseks. Kulinaaria seadmepark uueneb täielikult, et tootmismahte kasvatada ja kogu tehases tootmisprotsesse automatiseerida. Tänu kompleksi pindala kahekordistamisele saame oma tootmise võimekust ja paindlikkust märkimisväärselt suurendada,“ ütles Kulinaaria OÜ juhataja Andres Heinver.

„Uues tootmiskompleksis on laboritäpsusega reguleeritav ja kontrollitud keskkond. Tänu tipptasemel toidutehnoloogiale ja tootmishoone detailsusteni läbimõeldud tehnosüsteemidele saame tagada toodetele pikemad säilimisajad, ilma et lisaksime toodetesse säilitusaineid,“ lisas Heinver.

Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos kinnitab, et suvel alustatud Kulinaaria uue köögi ehitus edeneb plaanipäraselt ning tänu pidevale töisele suhtlemisele tellijaga püsitakse graafikus. „Meie meeskonnalt nõuab suurt pühendumust hoone eriosa, tehnosüsteemide tavapärasest suurem maht, mis on kooskõlas toiduainetööstusele täna ja tulevikus esitatavate nõuetega. Ma olen veendunud, et kui Kulinaaria 8000-ruutmeetrine linnak tuleval aastal tööd alustab, tuleb lettidele hulk toiduüllatusi,“ ütles Roos.

Foto: Meeli-Kyttim

Valmivas tootmishoones alustab Kulinaaria tootmist järgmise aasta aprillis. Kohe pärast tootmise sisseseadmist rekonstrueeritakse olemasolev tootmine. Uue hoone ehitab ja olemasoleva tootmishoone rekonstrueerib Mapri Ehitus OÜ. Uus tootmishoone saab valmis aprillis 2020, uuenenud tootmiskompleks valmib tervikuna 2020. aasta oktoobris.

Kulinaaria ehitusmeeskonda juhib Aasta Ehitaja 2017 Valdo Rohtla, teda toetab eritööde projektijuht Tiina Õunmaa. Mapri Ehitus on ehitanud Balti Jaama turu, Kolde Selveri, Siidrikoja ja mitmed teised toiduainete müügi ja tootmisega seotud hooned.

Kulinaaria olulisemateks klientideks on Selver, Tallinna ja Tartu Kaubamaja, Olerex ja Alexela.

Kodumaisel kapitalil põhinev Kulinaaria OÜ on Eesti juhtiv toidutööstusettevõte, mille brändiportfelli kuuluvad kaubamärgid Selveri Köök, Gurmee Catering ja Van Kook. Kulinaaria OÜ on Selver AS-i tütarettevõte, kuuludes börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Kulinaaria OÜ annab tööd 300 inimesele ja selle 2018. aasta müügitulu oli 20 miljonit eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757