Autor: Kaubandus.ee • 19. november 2019

Silverspoon 2019 võitjad

Laupäeval, 16. novembril, kuulutati Lennusadamas välja Hõbelusikas/Silverspoon gastronoomiakonkursi selle aasta võitjad.
Foto: MARGUS JOHANSON

Viieteistkümnendat aastapäeva tähistav Silverspoon Awards tunnustab Eesti gastronoomiamaastiku parimaid tegijaid neljateistkümnes kategoorias. Audiitorfirma PricewatrehouseCoopers Estonia juhtivaudiitori Lauri Pasti sõnul oli selle aasta konkursi tulemuste läbitöötamine eriti suureks väljakutseks ning kui arvestada, et punktiarvestuse analüüs koosneb mitmest tuhandest kaalupunktist, siis mitmes kategoorias otsustas võidu vaid mõnepunktiline vahe.

Silverspoon konkursi võitjaid ja piduliku gala külalisi oli tulnud tervitama ka Vabariigi President pr. Kersti Kaljulaid. Oma tervituskõnes ütles President, et meie söögikohad ja meie toit on palju enamat kui vaid ühe restorani või kohviku majandusliku edukuse küsimus - toit on Eesti visiitkaart.

President lisas: "Toit, mille tarbimiseta ei saa isegi mõneks tunniks meie juures peatuvad inimesed, aitab tutvustada meie kultuuri. Sellega saab näidata, kuhu me maailmas kuulume, mida kalliks ja oluliseks peame. Toit on emotsioon. Eestisse tullakse aina rohkem hea toidu ja suurepärase elamuse pärast, sest nüüdseks on meie visiitkaart kirev ja rikkalik."

Võitjateks tunnistati kategooriate lõikes alljärgnevad restoranid:

Parim Aasia köök - Haku

Parim Kohvik - Gianni

Parim Casual Dining - Parrot MiniBar

Parim Eesti köök - Juur

Parim Pererestoran - Georg Ots Spa Restoran

Parim Fine Dining - 180° by Matthias Diether

Parim Gastropubi - Kolm Sibulat

Parim Rahvusvaheline köök - Mon Repos Peakoka Korrus

Parim Tänavatoit - Salt

Parim Taimetoidu pakkuja - 180° by Matthias Diether

Parim teenindus - Mon Repos Peakoka Korrus

Parim peakokk - Kaido Metsa (restoran Juur)

Parim Restoranide Grupp - Sparkling Group

Teist aastat järjest väljaantava Meediaauhinna vääriliseks tunnistati Ekspress Meedia erilahenduste osakonna toimetaja, toiduajakirjanik Martin Hanson.

Foto: Margus Johanson

Silverspoon Awards korraldavasse meeskonda kuuluvad Joakim Helenius, Andres Peets, Kristel Nõmmik, Kristjan Täht ja Andres Ojasu.

MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal. Silverspoon on Eesti esimene gastronoomiakonkurss, mille eesmärk on tunnustada, väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757