Autor: Kaubandus.ee • 31. detsember 2019

Vaata järgi: mida ostsid Eesti inimesed jõulude ajal?

Jõulude aeg oli poodides sagimist täis ning seda veelgi enam Prismades, kus juba enne pühi olid kõik üheksa kauplust üle Eesti avatud ööpäevaringselt.

Kui ootuspäraselt võis enamasti ostukorvist leida mandariine, siis näiteks viinamarjade ja apelsinide ees eelistati hoopiski eksootilist hurmaad.

Prisma Peremarketi sortimendidirektor Kaimo Niitaru ütles, et ööpäevaringselt avatud Prismad tõid kauplustesse palju inimesi, kellel huvi nii toidukaupade kui ka tööstuskaupade vastu.

"Nähtavasti oli suurem osa tulnud täiendama oma toiduvarusid ja soetama head-paremat jõululauale, kuid müüdud tööstuskaupade hulgas oli ilmselgelt palju sellist, mis leidis tee jõuluvana kingikotti. Näiteks olid enim müüdud tarbekaupade hulgas mänguloomad, mängukonsoolid, legod ja viimasel ajal suurt populaarsust kogunud kendama". Huvitavamate sel perioodil ostetud toodetena tõi Niitaru välja laelambi, madratsi, rösteri ja õmblusmasina.

Lisaks kingitustele valiti kaupu ka pühade eelseid ettevalmistusi ja traditsioone silmas pidades. Müüduimad tooted olid samuti pakkepaber, jõulutäht ja kalmuküünal.

Toidukaupadest olid detsembri viimastel nädalatel edetabeli tipus mandariin, banaan, piim ja kartul, rohkelt osteti ka näiteks lõhet ja forellimarja. Läbi aegade kõige populaarsemat müügiartiklit ehk mandariini müüdi igas Prisma hüpermarketis samal perioodil ligi 13 000 kg.

Populaarsemate jookidena müüdi enim vett, õlut ja glögi. "Võrreldes mullusega on suurenenud lahja alkoholi ja alkoholivabade toodete müügikasv, samas kui kange alkoholi müük on jäänud tagasihoidlikumaks," märkis Niitaru.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757