Autor: Jaanus Vogelberg • 21. jaanuar 2020

Konkurents kodukaupade segmendis on tugev

Erinevad kaupluseketid, mis olid enne spetsialiseerunud – näiteks ehituspoed –, on hakanud ka kodukaupu müüma. Samuti tehakse ka pidevaid allahindluskampaaniaid, ütles Koduekstra tegevjuht Tõnu Lemsaar.
Koduekstra tegevjuht Tõnu Lemsaar.
Foto: Meeli Küttim

Koduekstra sulges hiljuti kauplused Nõmmel ja Tamsalus, Mustamäel asuvas Mustika keskuse poes käib parasjagu tühjendusmüük. OÜ Koduekstra tegevjuhi Tõnu Lemsaare sõnul ei tasu sellest aga probleeme välja lugeda.

"Korrastame oma ketti, sellised poed, mis kõige paremini välja ei vea, oleme sulgenud," märkis ta. Lemsaare sõnul sõltub palju sellest, kas konkreetsel kauplusel tekib keskuse kui tervikuga sünergia kliendivoo loomiseks. Tema sõnul käibki pigem ümberkorraldus, näiteks alles reedel avati uus pood Haapsalus, augustis tehti uksed lahti aga Ülemiste keskuses. Kokku on ketil praegu Eestis 21 poodi.

Lemsaare sõnul hindab tarbija võimalust kaupa käega katsuda. Samas kasvab ka Koduekstra e-pood märksa kiiremini kui üldine kasvutempo.

Eelist püütakse saavutada allahindluskampaaniatega

Tõnu Lemsaare sõnul on üldine konkurents kodukaupade segmendis üsna tihe. "Erinevad kaupluseketid, mis olid enne spetsialiseerunud – näiteks ehituspoed –, on hakanud ka kodukaupu müüma. Näiteks K-Rauta on teinud tugevalt allahindluskampaaniaid. Suured hüper- ja supermarketid müüvad samuti kodukaupu," tõi ta välja trende.

Turuosalised püüavad eelist saavutada allahindluskampaaniatega. "K-Rautal on igal nädalavahetusel ja aeg-ajalt kolmapäeviti allahindlused. Teised ketid on ka järele tulnud, Maximas on kogu aeg suured allahindlused tööstus- ja kodukaupadele. Aga hinna langetamine eriti kasumlik ei ole," tõdes Lemsaar.

Loe pikemalt Äripäevast, mis räägib konkurentsist Hansapost.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700