Autor: Jaanus Vogelberg • 27. jaanuar 2020

Superalko omanik: jutud piirikaubanduse surmast on liialdatud

Eesti ühe suurima alkoholimüüja Riho Maureri sõnul on jutud Läti piirikaubanduse hävimisest tugevasti liialdatud. Vastupidi, aastaga olevat müük hoopis kasvanud.
Riho Mauer
Foto: Andres Haabu

"Goalco sulgemisest tekkinud kära jääb ausalt öeldes arusaamatuks," kommenteeris Maurer Postimehele hiljutist uudist, mis rääkis ühe piirikaupluse raskustest ning analüüsis piirikaubanduse olevikku ja tulevikku.

Loe Maureri ja Alko1000 juhi Einar Visnapuu seisukohtades piirikaubanduse tuleviku kohta pikemalt Postimehest.

Delfi Ärileht kirjutas kuu keskel, et Goalco Ainaži kaupluses alustati lõpumüüki ning see muudetakse ehitusmaterjalide kaupluseks.

"Helmete aktsiisilangetus ning Läti plaanitav aktsiisitõus on muutmas alkoholikaupluse opereerimise piiril vaid marginaalselt kasumlikuks ning me näeme suuremat potentsiaali sama pinna kasutamisel ehitusmaterjalide poena," lausus kauplust pidava ettevõtte juhatuse liige Veljo Madiberg.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700