Pühapäeva hilisõhtul võitis Eesti barman Kristo Tomingas New Yorgi maineka rahvusvahelise kokteilivõistluse “Battle of the Modern Bartender” alkoholivaba kokteiliga mis põhineb Saaremaa joogitootja Lahhentagge alkoholivabal dižinnil Flâneur. New Yorgi restoranishow raames toimunud kokteilivõistluse finalistid valiti sadade osalejate hulgast.
Alkoholivabad kokteilid on maailmas üha populaarsemad ja just seetõttu otsustaski Lahhentagge hakata tootma alkoholivaba džinni. “Loomulikult kuuleme aeg-ajalt vanemate inimeste - sageli meeste imestust, et kellele ja milleks on vaja alkoholivaba džinni? Samas noorema klientuuri puhul, eriti välisturgudel, selliseid küsimusi ei teki. Noored kõikjal maailmas otsivad üha enam põnevaid maitseelamusi, mitte kärakat. Olgu põhjuseks siis tervis, usk või miskit kolmandat,” ütles Lahhentagge asutaja Maarit Pöör.
Eesti esimene alkoholivaba destilleeritud jook Flaneur valmib Kuressaares, ikka Saaremaa kadakamarjadest ning poelettidele jõudis jook esmakordselt detsembris. “Kuna Flaneur on maitseomadustelt džinnile kõige lähemal, siis seda kasutades sain võistlustele minna uut tüüpi kokteiliga, mis sobib ka nendele, kes ei saa või taha alkoholi tarbida,” rääkis Kristo Tomingas Cocktail Catering OÜst. “Kõigil jäi suu lahti — mis mõttes alkoholivaba kokteili teed? Kõik käisid nuusutamas alkovaba džinni ja neile väga meeldis see,” lisas Tomingas.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!