Autor: Kaubandus.ee • 16. märts 2020

Maxima suunab kontoritöötajad kaugtööle, suurendab kauplustes tarneid

Jaekaubanduskett Maxima otsustas seoses Eesti valitsuse poolt reedel välja kuulutatud eriolukorraga suunata ettevõtte kontoritöötajad, kellel on võimalik teha kaugtööd, alates esmaspäevast 16. märtsist vähemalt kaheks nädalaks kodukontorisse. Märkimisväärselt igapäevaste toiduainete kasvanud nõudluse valguses suurendas jaekaubanduskett ka tarneid kauplustesse.
Maxima suurendab kaupluste tarneid
Foto: Liis Treimann

“Soovime igakülgselt tagada oma töötajate ohutuse ning juba enne valitsuse neljapäevast korraldust eriolukorra väljakuulutamist olime rakendanud ennetavaid abinõusid täiendavate hügieeninõuete näol. Reedel otsustasime täiendava ennetusmeetmena suunata Maxima Eesti kontoritöötajad, kellel on võimalik teha oma tööd kaugtööna, alates 16. märtsist kodukontorisse,“ ütles Maxima Eesti juhatuse esimees Edvinas Volkas.

Viimastel päevadel on hüppeliselt kasvanud nõudlus mitmesuguste põhiliste toidu- ja esmatarbekaupade osas, mistõttu oleme suunanud lisaressurssi kaubatarnete planeerimisele. „Prognoosime hetkeliselt kasvanud nõudluse peatset normaliseerumist, kuid sellegipoolest oleme suurendanud kaubatarnete sagedust kauplustesse meie logistikakeskusest, mis on oma mahult ja sortimendilt suurimaid omataolisi Eestis,” lisas Volkas.

Maxima kauplused jätkavad igapäevase töökorraldusega, rakendades samas tõhustatud hügieeni tagamise meetmeid ning suurendades eriolukorra kehtestamisega kaasnenud ostunõudluse tõttu kaupade tarnesagedust.

Nii ostjate kui töötajate ohutust silmas pidades on Maxima suurendanud kauplustes tähelepanu hügieeninõuete täitmisele ning töötanud välja ettevõttesisese raporteerimisjuhendi võimalikuks kriisisituatsiooniks. Kõikides poodides toimub mitu korda päevas kontaktpindade (ostukorvid ja -kärud, makseterminalid, puuteekraanid, kassalindid) desinfitseerimine ning kogu kaupluses viiakse igapäevaselt läbi süvendatud puhastus. Klientidele pakutakse kaupluses võimalust käte desinfitseerimiseks nii sisenemisel kui väljumisel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757