Autor: Kaubandus.ee • 18. märts 2020

Kasutusele võetakse täiendavad meetmed lahtiselt müüdava toidu ohutuse tagamiseks

Vastavalt Veterinaar- ja Toiduameti soovitusele vähendada tarbijate kontakti lahtise valmistoiduga pakendab Maxima varasemalt tarbijale kättesaadava lahtise toidu nagu saiakesed, küpsised, kompvekid ja pähklid.

Maxima Eesti tegevjuhi Edvinas Volkase sõnul oleme klientide tervise huvides pakendanud lahtised tooted, mis varasemalt tarbijal oli endal võimalik valida ja pakendada. „Eelpakendasime kõik saia- ja kondiitritooted, pähklid ning lahtised küpsised ja kompvekid,“ selgitas ta. „Kui puu- ja juurvilja on võimalik enne söömist hoolikalt pesta, siis pagaritooted ja küpsetised on valmis kohe söömiseks.“

Maxima lahtise liha-ja kala letid ning kulinaarialetid on kõik kaetud ning sellega on toit juhusliku nakkuse eest kaitstud. „Maxima teeb kõik, mis võimalik, et kaitsta nii kliente kui ka töötajaid ning pakkuda turvalist kauplemiskeskkonda nii klientidele kui ka töötajatele,“ rõhutas turvalisuse tähtsust Volkas.

VTA soovitused toidukäitlejatele seoses koroonaviirusega

- võtta kasutusele meetmed, et vähendada tarbijate kontakti lahtise valmistoiduga, näiteks:

- korraldada ringi valmistoidu iseteeninduslettide kasutus, võimalusel lahtist valmistoitu müügikohas tarbija jaoks ette pakendada;

- hoida tarbijale kättesaadav lahtine valmistoit kaetuna, näiteks saiaksed, vorstid, kommid, küpsised jms;

- vältida toidu degusteerimisi müügikohtades ja teistes rahvarohketes kohtades;

- hoida toitlustusasutustes söögiriistade toiduga kokkupuutuvad osad viisil, mis aitab vältida nende võimalikku kontakti viiruskandjatega;

- puhastada ja desinfitseerida toiduga kokku puutuvaid pindu (sh müügilette, tarbijale mõeldud toidu tõstmise kulpe, tange jms) tavapärasest sagedasemalt;

- pöörata tavapärasest enam tähelepanu iseteeninduspultide ja -kassade, ostukärude ja -korvide, kaalude jms puhastamisele.

Loe pikemalt toidukäitlejatele antavaid juhiseid siit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700