Autor: Kaubandus.ee • 4. august 2020

Uuring: eestlased söövad väljas tunduvalt vähem kui leedukad

Kevade lõpus Norstati poolt paralleelselt kolmes Balti riigis läbi viidud uuringust selgus, et enim tellivad toitu koju ja söövad väljas leedulased, vähim aga eestlased. Uuringust selgub, et koju tellimist peetakse mugavaks ja aega säästvaks alternatiiviks ise kokkamisele, mida tõi välja 53 protsenti eestimaalastest.
Restoran
Foto: Raul Mee

Uuringu järgi tellib vähemalt korra kuus toitu koju 44 protsenti leedulastest, 43 protsenti lätlastest ja 42 protsenti eestlastest. Sarnased on kolme riigi elanike eelistused ka väljas söömisele, mis on populaarseim just Leedus, kus kord kuus või sagedamini käib väljas söömas 70 protsenti elanikest. Lätis ja Eestis käib vähemalt korra kuus väljas söömas vastavalt 60 ja 59 protsenti elanikest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700