Autor: Kaubandus.ee • 19. november 2020

Arenguseire: Lähiaastatel väheneb turismi panus majandusse

Koroonaviiruse esimeses laines sai Eesti majandussektoritest kõige tugevamalt kannatada majutus, toitlustus ja reisiteenused, selgub Arenguseire Keskuses valmivast raportist „COVID-19 mõju arengusuundumustele“. Kogu sektori kuukäibe langus ulatus aprillis aasta varasemaga võrreldes 76,2%-ni ning reisiettevõtetel 98,3%-ni.
Turistid Tallinna vanalinnas
Foto: Raul Mee

„Kuivõrd majutus, toitlustus ja reisiteenused eeldavad inimeste vaba liikumist, siis kadus kevadel riikide lukustamise tõttu sektoris peaaegu igasugune majandustegevus,“ ütles Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane. „Mõningast leevendust andis majutus- ja toitlustusettevõtetele siseturism, kuid kerkivate nakkusnäitajate tulemusel ootab sektorit ilmselt ees karm talv ja kevad. “

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070