Autorid: Finantsuudised.ee, Kaubandus.ee • 4. märts 2021

SEB: kaarditehingute hulk toitlustus- ja meelelahutuskohtades on kasvanud

Pangakaardiga restoranides toiudu eest tasumine veebruaris suurenes.
Foto: Raul Mee
Piirangute leevenedes tarbimine taas aktiviseerus ning nakatumisharjale eelnenud nädalatel veebruaris kasvas tarbimine toitlustus- ja vaba-aja kohtades 25–30% võrra, selgub SEB analüüsist.

Jaanuaris kahanes eraisikute kaardimaksete hulk võrreldes detsembriga pea 17%. Tegu on mõnevõrra kiirema kukkumisega kui aasta varem, jõuluperioodi lõppedes. Veebruar tõi küll geograafiliselt suuremale osale riigist kitsamad piirangud, kuid ettevõtete paiknemist silmas pidades piirangud siiski lõdvenesid. „Nii näeme kuude lõikes veebruaris võrreldes jaanuariga 4% mahtude vähenemist, kuid korrigeerides seda päevade arvuga kuus, näeme, et keskmiselt tehti veebruari ühes päevas 7% enam tehinguid kui kuu varem,“ ütles SEB Balti kliendianalüüsi ja andmeteaduse juht Lennart Kitt.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070