Autor: Elis Vaiksaar • 11. oktoober 2021

Go Traveli müügidirektor Rista Koit: edu võtmeks on avatud suhtlemine, lugupidamine ja hoolimine

Rista Koit on praeguseks töötanud turismisektoris tervikuna üle 20 aasta. Praegusel hetkel töötab ta igapäevaselt reisibüroo Go Travel müügidirektori ja juhatuse liikmena. Peatselt täitub tal selles ettevõttes 10 aastat. Millist radu käies jõudis ta praegusele positsioonile ning kellena töötaks ta siis kui peaks ühel päeval ametit vahetama?
Go Traveli müügidirektor ja juhatuse liige Rista Koit

Oma haridustee kohta nendib Rista, et ta on küll kõrgharidusega turundusjuht, aga pole siiani päevagi sellel ametikohal töötanud. Lapsepõlves baseerusid tema unistused vanemate eeskujule. Naine tõdeb, et talle meeldisid numbrid ja arvutamine ning oli kindel, et ühel päeval saab temast ema jälgedes finantsinimene. Ta mängis lapsena ohjeldamatult poodi ning kui praegu lapsepõlvele tagasi vaadata, siis ei ole Rista imestunud, et temast on saanud tõeline müügijuhtimise ja teeninduse fänn.

Oma esimeses töökohas sai ta end rakendada ja kasvatada üpriski pikalt kliendisuhete hoidmise vallas, seega sealt edasi teeninduse ja müügijuhtimise suunas liikumine on kujunenud väga loomulikult. Praeguses ametis tõdeb naine, et kõige enam sütitavad teda inimesed. „Nii kliendid kui töötajad! Minu klientideks on minu kolleegid ja teen kõik, et neil oleks võimalikult mugav ja hea oma tööd teha, toetan neid nii nõu kui vajadusel jõuga. Pean väga tähtsaks head õhkkonda, naudin vahetut suhtlust ja olen alati olemas, kui keegi soovib midagi arutada. Samad tõed kehtivad ka klienditeeninduses,“ selgitab Rista.

Edu võtmeks nii töös kui eraelus peab ta avatud suhtlemist, lugupidamist ning hoolimist. „Peab olema julgust ka enda kõige kummalisemad mõtted välja öelda, anda tagasisidet, võtta vastu tagasisidet, olla teise jaoks olemas igal võimalikul eluhetkel ja lubada ka teistel ennast toetada, aidata, kuulata,“ lisab ta.

Rista Koit „Milline näeb välja reisimine muutunud maailmas?”

Juhiabide praktiline sügiskonverents 2021 „Juhiabide töö muutunud maailmas”

4. november 2021

Tallinna Loomaaia Keskkonnahariduskeskuses ja veebis

Loe lähemalt siit.

Tööst eemal olles naudib ta igal vabal hetkel maakodu loodust või pikki jalutuskäike mere ääres. Ta on väga pikalt tegelenud joogaga ning end selles valdkonnas juhendaja tasemeni täiendanud. Ta tõdeb, et balanssi töö ja eraelu vahel on juhtival positsioonil väga kerge kaotada, sest vastutus ei kao sekundikski ära.

„Peab endale aru andma, kas ma ikka pean kell seitse õhtul selle e-kirjaga tegelema või kannatab see kenasti hommikuni oodata. Kui selle enda jaoks selgeks teed ja paika loksutad, siis on ka tasakaal olemas – võid vabalt lugeda puhkuse ajal e-kirju, kuid teadlikult ei tegele neile vastamise ega ka neile mõtlemisega. Loomulikult on erandeid ja võimalikke „tulekahjusid“, kuid laias laastus on kõik ikkagi valikute ja otsustamise küsimus,“ selgitab Rista Koit.

Kui aga vahel lained üle pea lööma hakkavad, kasutab Rista pääseteena joogat, mediteerimist ning piltlikult enda kaosest välja tõmbamist. Samuti on pääseteeks kindlasti ka sõbrad, kellele saab ta end välja „aurutada“, kui selleks vajadus tekib.

Rista Koidu 3 supervõimet:

„Kuna mulle meeldib inimesi aidata ja toetada, siis sooviksin võimet, mis tõmbaks inimesed välja korduvatest käitumismustritest, tasakaalustaks neid ning tõmbaks ülemõtlemise ja ebakindluses hulpimise korral tagasi maa peale. Ahjaa, ja kõige suurema supervõimena ma kaotaks koroona viiruse ja vabastaks maailma. 😊“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757