Autor: Kristjan Kurg • 17. jaanuar 2022

Kaupmeeste toeks loodud reeglitest võitis peamiselt riik

E-kaubanduse liidu tegevjuhi Tõnu Väädi sõnul olid uued reeglid vajalikud, kuid olulist mõju need e-poodide käibele ei avaldanud.
Foto: Andres Haabu
Möödunud aastal jõustus mitu käibemaksu- ja tolliseaduse muudatust eesmärgiga parandada Eesti kaupmeeste konkurentsivõimet. Maksulaekumine on küll tõusnud, kuid kohalikud e-poed suurt kasu ei taju.

Näiteks kadus eelmise aasta 1. juulist kolmandatest riikidest tellitavate väikesaadetiste käibemaksuvabastus. Varem kehtis maksuvabastus saadetistele, mille väärtus jääb alla 22 euro. Praegu tuleb käibemaksu maksta kõigi kolmandatest riikidest tulevate kaupade pealt sõltumata kauba väärtusest. Rohkem kui 150 eurot maksvate kaupade eest tuleb tasuda ka tollimaks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070