Autor: Kaubandus.ee • 19. juuli 2022

Keskerakond soovib toidukaupade käibemaksu langetada 9 protsendile

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon andis tänasel istungil üle eelnõu langetada toiduainete käibemaks üheksale protsendile. Riigikogu liikme Tõnis Mölderi sõnul on erakordselt kõrge ja inimeste toimetulekut mõjutava inflatsiooni tingimustes riigi kohustus oma inimestele erinevate meetmetega appi tulla.
Keskerakond soovib toiduainete käibemaksu alandada 9%le.
Foto: Liis Treimann

"Hinnarekordeid purustavate energiahindade mõju jõuab ka poelettidele. Juunis kallines Eesti Konjunktuuriinstituudi toidukorvi maksumus aastases võrdluses koguni 18 protsenti. Kui viimastel aastatel on toidukorvi kallinemine jäänud maksimaalselt 2 euro piiresse, siis tänavu suurenes maksumus rohkem kui 14 euro võrra," märgib Mölder. "Viimased uuringud näitavad, et hinnaralli mõjutab oluliselt ka toidukaupade tarbimist - inimeste ostukorvis kasvab soodushinnaga ja odavamate toodete osakaal, mis omakorda avaldab mõju elukvaliteedile. Eestimaalased eelistavad kodumaist toitu, kuid on samas väga hinnatundlikud."

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700