Autor: Kaubandus.ee • 6. detsember 2022

Kaks kümnendit rakverelasi teeninud Krooni Selver läbis põhjaliku uuenduskuuri

Rakvere Kroonikeskuses asuv Krooni Selver avati täna pärast pooleteise kuu pikkust tervikrenoveerimist. Kauplus viidi üle Selveri uue sisekujundusega kontseptsioonile.
Foto: Ain Liiva

„Kui Selver 20 aastat tagasi Kroonikeskuses avati, oodati kauplust kohalike seas väga – see oli Rakvere esimene suurlinnamaiguga pood, mille kontseptsiooni ja kaubavalikuga tõime Rakverre tänapäevase supermarketi. Vahepeal on turg kasvanud ja Rakvere on palju uusi toidukauplusi juurde saanud, aga Selver on kohalikele endiselt armas. Kaupluse renoveerimise ajalgi on tulnud palju küsimusi: millal ometi Selver taas avatakse. Täna on see päev käes! Suur rõõm, et nii tubli kollektiiv ja eeskujulikult peetud kauplus saab astuda väärika sammu uude ajastusse,“ ütleb Selveri juhatuse liige Kristi Lomp.

Krooni Selveris renoveeriti kõik ruumid: ladu, müügisaal, kontori- ja olmeruumid. Kaupluse ruumid on planeeritud kõige kaasaegsemaid ja keskkonnasäästlikumaid tehnoloogilisi lahendusi silmas pidades.

Uus külmapark põhineb CO2 külmasüsteemil, mis võimaldab vanemast analoogist ligi viiendiku suuremat energia kokkuhoidu. Külmasüsteemi jääksoojus kasutatakse ära maja ventilatsioonisüsteemis hoone ja tarbevee kütteks. Kaupluse kõik segistid on varustatud aeraatoritega, mis hoiavad kokku tarbitava vee kogust.

Kokku hoitakse ka paberilt kasutades digitaalseid lahendusi nii puu- ja juurviljaosakonnas asuvate elektrooniliste hinnasiltide, reklaame edastavate digiekraanide ning Partnerkaardi digitšekkidega.

Avatavas toidupoes muudab ostmise eriti mugavaks ja keskkonnasõbralikuks Tallinna Kaubamaja lojaalsusprogrammi Partnerkaardi mobiilirakendus Partner äpp. Partner äpiga saab ostud skaneerida ja nende eest maksta kasutades vaid mobiiltelefoni.

Krooni Selver eile ja täna

2002. aastal avatud Krooni Selver alustas 37-liikmelise meeskonnaga 1200-ruutmeetrisel kauplusepinnal. Toona oli kaupluse ühe kuu keskmine müüdud toodete sortiment 12 000 piirimail. 2008. aastal kasvas kauplus pea kaks korda suuremaks. Nii ongi täna Krooni Selveris 2200 ruutmeetrit müügipinda, meeskonnas töötab 52 inimest ja ühes kuus müüdava sortimendi keskmine suurus on kasvanud 17 000 eritooteni. Kaupluse esimesest tööpäevast tänaseni on tööl 12 töötajat.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700