Autor: Kaubandus.ee • 3. mai 2023

Selveri Köök kasutab tänavu üle 50 tonni vähem esmatootmise plasti

Selveri Köök läks täielikult üle 100% taaskasutatud materjalist valmistatud salatikarpidele. Nüüd jõuavad kõik Selveri Köögi salatid täielikult taaskasutatud materjalidest (r-PET) karpidesse ja salatite pakendamiseks kasutatakse edaspidi aastas 50 tonni vähem esmatoodetud plasti.
Selveri Köök läks üle 100% taaskasutatud materjalist valmistatud salatikarpidele.
Foto: Selver

Kuna uus salatikarp on ka õhem, kulub tänu sellele aastas sama hulga salatikarpide valmistamiseks 3,6 tonni vähem plasti.

„Kõik meie salatid, nii kokteili-, majoneesi- kui ka toorsalatid, pakendatakse keskkonnasõbralikumatesse pakenditesse, mis on valmistatud ainult taaskasutatud materjalist," ütles Selveri tütarettevõtte Kulinaaria materjalide ja keskkonnaspetsialist Gerda Aas. "Kuna salatid moodustavad Kulinaaria laiast valikust koguni kolmandiku, siis on sellel sammul meie tooteportfelli vaates suur mõju.“

Salatid pakendatakse taaskasutatud materjalist pakendisse.
Foto: Selver

„Pakendite valikul on meie jaoks esmatähtis, et toiduohutus ja -hügieen oleks alati tagatud. Eelistame taaskasutatud materjalidest valmistatud pakendeid või ringlusse võetavaid pakendeid," ütles Aas. "Tänavu loobume täielikult vahtplastpakenditest, mida praegu kasutame veel vaid osade kookide pakendamiseks. Selle asemel võtame kasutusele pakendid, mida on kergem ringlusesse võtta ehk ümber töödelda."

Pärast Selveri Köögi koogikarpide väljavahetamist sobib ümbertöötlemiseks 87% kõigist Kulinaaria karpidest ja topsidest, kuhu toitu pakendatakse.

„Selleks, et inimestel oleks lihtsam pakendeid sorteerida, lisame pakenditele märgised, kas pakend sobib ringlusesse võtmiseks ja kuidas seda käidelda. Praeguseks on märgised jõudnud tortide, pannkookide ja enamiku salatite karpidele ning paljudele teistele meie toodetele. Oleme pakendeid järk-järgult uuendamas, et tähised jõuaksid ka teistele toodetele,“ selgitas Aas.

Uutel pakenditel on märgis infoga, et kuidas see uuesti ringlusesse võtta.
Foto: Selver

Kodumaisel kapitalil põhinev Kulinaaria OÜ on Eesti juhtiv toidutööstusettevõte, mille brändiportfelli kuuluvad peale Selveri Köögi kaubamärgid Van Kook ja Gurmee Catering. Kulinaaria OÜ on Selver AS-i tütarettevõte, kuuludes börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Kulinaaria OÜ annab tööd ca 300 inimesele ning tema suurimad kliendid on Selver, Tallinna ja Tartu Kaubamaja, Tallink ning Olerex.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757