Autor: Kaubandus.ee • 31. mai 2023

Kaubandussektor aitas SKP langusele kaasa

Sisemajanduse koguprodukt (SKP) langes 2023. aasta I kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga püsivhindades 3,2%, teatas statistikaamet. Jooksevhindades moodustas SKP 8,7 miljardit eurot.
Kaubandus panus SKPsse oli pidurdav.
Foto: Liis Treimann

Statistikaameti rahvamajanduse arvepidamise tiimijuhi Robert Müürsepa sõnul suurenes jooksevhindades SKP 9,3%. „Kuigi inflatsioon on aeglustumas, on hinnatõusu mõju majandusnäitajatele jätkuvalt suur. Negatiivselt panustasid SKP-sse nii maksulaekumine kui ka lisandväärtuse vähenemine kõigis sektorites peale valitsemissektori,“ lausus Müürsepp. Püsivhindades jätkas maksulaekumine eelneva kvartali langustempos.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070