Autor: Maarit Eerme • 16. juuni 2023

Alkoholivabade jookide turg kasvab metsiku kiirusega

Igal aastal mitmete uute alkoholivabade toodetega välja tulnud joogitootjad räägivad, et see turg on viimastel aastatel teinud suure hüppe. Seda kinnitavad ka jaeketid, kes osaliselt on neile andnud ka rohkem riiuli- või kampaaniapinda.

Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms ütles, et neil on kasvanud alkoholivabade jookide müük esimese viie kuuga 27% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

„Kolme aasta dünaamikas selgub, et alkoholivabade õllede maht on kasvanud 6%, alkoholivabad siidrid on jäänud samale tasemele, alkoholivabad long dringid kasvanud enam kui kaks korda, täpsemalt 108%. Seega alkoholivabade jookide populaarsuse kasvu läbi tarbimise kasvu saame nende numbrite põhjal kinnitada,“ ütles A. Le Coq turundusdirektor Katrin Vernik. Kuid ta lisas, et trendi osas joonistub alkoholivabade toodete suurem sõltuvus ilmast st kui suvi on keskmisest kuumem siis on just alkoholivabade toodete kasv kategooria sees keskmisest palju suurem.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700