Autor: Kaubandus.ee • 30. november 2023

Lugu Jukust ehk kõige olulisem info seoses käibemaksumäära tõusuga

Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät jagab olulisi kaupmehi puudutavaid muudatusi seoses uuest aastast jõustuva käibemaksumäära tõusuga.
Eesti E-kaubanduse Liidu juht Tõnu Väät selgitab olulisi muudatusi seoses käibemaksumäära tõusuga.

"Alates 1. jaanuarist 2024 kehtib Eestis 22% käibemaksu määr. Tehingutele, mis on tehtud enne 1. jaanuari 2024 kehtib 20% käibemaks. Ehk näiteks kui Juku tellis teie e-poest 31. detsembril 2023 toote ning tasus selle eest ka samal päeval ning teie deklareerite jaanuaris detsembrikuu käibemaksuaruande, siis tasute 20% olenemata sellest, et jaanuarist kehtib 22% käibemaks. Loomulikult ei tohi Jukult enne 1. jaanuari 2024 ka rohkem kui 20% küsida," kirjutab Väät.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757