Autor: Kaubandus.ee • 8. veebruar 2024

Eestis peatuvate välisturistide arv kasvab

Eesti majutusettevõtetes peatus statistikaameti andmetel 2023. aastal üle 3,43 miljoni turisti, välisturistide arv suurenes, siseturistide arv aga vähenes.
Turismifirma Pullmantur korraldab kruiisireise, mille lõpp või alguspunkt on Tallinnas. Ühed alustavad reisi laevaga ja lõpetavad Tallinnas, teised aga alustavad Tallinnas. Lõpetavad viiakse reisilennukiga koju hispaaniasse, aga alustajad tuuakse hispaaniast Tallinna. Fotol on hispaanlaste pagas teel lennukisse
Foto: Andres Haabu

Statistikaameti juhtivanalüütiku Helga Laurmaa sõnul peatus Eesti majutusettevõtetes ligi 1,67 miljonit välis- ja ligi 1,76 miljonit siseturisti. „Aastases võrdluses oli välisturiste 14% rohkem, kuid koroonakriisi eelsele tasemele veel ei jõutud, olles võrreldav 2010. aastaga. Siseturistide arv jäi aga kahe protsendiga alla rekordilisele 2022. aastale,“ täpsustas Laurmaa.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757