Autor: Merit Võigemast • 1. märts 2024

Rainer Rohtla: mulle on öeldud, sellise kasumlikkuse nimel pole ju mõtet töötada

Kaupmees ei ole ahne, toonitasid jaekaubanduse arvamusliidrid Eesti Kaupmeeste Liidu korraldatud meedialõunal, kus selgus muuhulgas, et sektori kasumlikkus teiste sektorite võrdluses jääb pigem tugevalt alla.
COOP juhatuse esimees Rainer Rohtla sõnul oli kõige keerulisem 2022. aasta, kui energiahindade kulu sõi ära kogu kasumi
Foto: Raul Mee

Selgus, et avaliku arvamuse poolt ahneks tembeldatud jaekauplejate majandustulemused näitavad vastupidist – rikastuda on selles sektoris Eestis keeruline. “Müügituluga võrreldes on kasumimarginaalid väga väikesed - jaemüügis 2%,” selgitas Bigbanki peaökonomist Raul Eamets. “Toiduainetööstuses on kasumlikkus 3%, hulgimüügis 4%,” lisas ta. Inflatsiooni tõttu on nii toidukaupade kui jaemüügi kulud kasvanud kiiremini kui müügitulu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757