Autor: Anu Jõgi • 4. aprill 2024

Apotheka ja PetCity kliendiandmed jõudsid küberpättide kätte

Jaanuaris avastati ulatuslik küberrünnak Allium UPI OÜ andmebaasi vastu, mis pakub Apotheka apteekidele ja teistele koostööpartneritele ühtset lojaalsusprogrammi ja mille käigus võis ründajate kätte sattuda klientide andmeid.
Aphoteka apteekide ja PetCity loomapoe klientide andmed jõudsid võõrastesse kätesse.
Foto: Andras Kralla/Äripäev

Ettevõtte teatel puudutasid need andmeid kliente, kes olid programmiga liitunud enne veebruari lõppu aastal 2020. Teadaolevalt ei ole kurjategijate valdusesse sattunud hilisemate tehingute andmed ja mitte ühegi hiljem liitunud uue kliendi andmed.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757