Autor: Kaubandus.ee • 29. mai 2024

Planeeritav mootorsõidukimaks on mõjutanud ostukäitumist üllatavas suunas

Vastupidi kõigile ootustele pole kavandatav mootorsõidukimaks avaldanud veel positiivset mõju selle aasta automüügile, kuid ostjate soovid ja nõudmised sõidukitele on see-eest varasemate aastatega võrreldes muutunud, tõdes Eesti suurim kasutatud autode müüja Longo grupi müügidirektor Rainer Uukkivi.
Longo grupi müügidirektor Rainer Uukkivi
Foto: Vallo Kruuser

“Tagasihoidlikuma varustusega autod on jäänud müügiplatsidele tolmu koguma, sest need ei vasta enam kasutatud autode ostjate nõudmistele. See on tänavu kõige märgilisem muutus eestlaste ostukäitumises,” rääkis Uukkivi. Ta põhjendab seda inimeste sooviga hoida ostetud auto pikemalt kasutuses ning rikkalikuma varustusega sõiduk hoiab aastatega oma väärtust paremini.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700