Autor: Kaubandus.ee • 26. juuni 2024

Aktsiisitõus pani alkoholi varuma

Alkoholiaktsiisi ja käibemaksumäära tõus 2024. aasta jaanuaris kergitas kunstlikult 2023. aasta alkoholimüüki Eestis, sest turg reageeris maksutõusude ootusele kange alkoholi oluliste etteostudega aasta viimases kvartalis, suurendades laovarusid, teatab Liviko.
Liviko juht Janek Kalvi
Foto: Liis Treimann

Kuigi alkohoolsete jookide müügimaht 2023. aastal Eestis reaaltarbimise toel ei kasvanud, suurenes Liviko omatoodangu müügimaht 0,8% võrra ehk 6,46 miljoni liitrini. Omatoodete müügikäive kasvas 4,6%, jõudes 50,3 miljonit euroni, edastab ettevõte pressiteates.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700