Autor: Pekka Myllylä • 20. juuli 2021

Vestlusrobotid: kas klienditoe abimehed või tüütud ripatsid?

Võib öelda, et lihtsam on võita loteriiga, kui saada esimesel katsel telefonitsi ühendust klienditoega. Teenindajad on hõivatud ja ooteajad pikad, nii et kõnekeskustes on reaalsetele inimestele ligipääs sageli väga raske. Konkreetsele küsimusele ei pruugi kiiret lahendust pakkuda ka veebileht, kirjutab Tilde Eesti tegevdirektor Pekka Myllylä.
Foto: Pixabay.com

Üha enam tervitab meid pankade, telekomifirmade, e-kaubanduse, pakivedajate ja teiste teenusepakkujate saitidel hüpikaken, kus ollakse valmis abistama. Paljude jaoks on see väike abiline, teiste jaoks midagi tüütut, kuuludes samasse seltskonda kunagi ühes kontoritarkvaras kasutatud virtuaalse assistendiga Clippy. See kirjaklambri moodi tegelane võis olla oma ajast ees, kandes teerajaja tänamatut koormat, kuid väljendas ideed, kuidas rakendada tehisintellekti arvutite ja inimeste vahelises suhtluses.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700