Autor: Alyona Stadnik • 29. jaanuar 2024

Kuidas generatsioonide erinevus võib mõjutada nii teeninduskvaliteeti kui ka värbamist?

Liis Jäger, Kaido Kubri ja Alyona Stadnik.
Foto: Äripäev
Generatsioonide erinevused teeninduses on oluline teema, sest erinevad põlvkonnad omavad erinevaid väärtusi, hoiakuid ja ootusi tööandjatele ning teenindajatele. Äripäeva raadio saates "Teeninduse teejuht" pakuvad eksperdid, Tele2 Eesti teenindajate enesearengut toetav juhendav coach Liis Jäger ja isiksusetüüpide häkker Kaido Kubri põnevat arutelu, kuidas vanusevahe mõjutab nii teenindajate tööd kui ka klientide kogemusi.

Saates tuleb juttu sellest, millised on generatsioonide erinevused - erinevas eas teenindajate värbamine ja erinevas eas klientide teenindamine. Kas tegemist on generatsioonide erinevusega või pigem on tegu erinevate isiksusetüüpidega?

Liis Jäger rõhutab individuaalset lähenemist igale töötajale ja klientidele, samal ajal kui Kaido Kubri toob välja vajaduse mõista erinevate inimtüüpide motivatsioone ja unikaalsust. Nende arvates võib praegune vanuseline jaotus Eesti ühiskonnas kaasa tuua uut tüüpi suhtlusdünaamikaid, mis võimaldab mõistmist ja leebust, et tugevdada sidet eri generatsioonide vahel.

Saates saab teavet teavet leebuse, teadlikkuse ja suhtlemise tähtsusest teenindussektoris, aga ka sellest, kuidas teenindajad saavad õppida vanemate klientide teenindamist ning kuidas ettevõtted saavad oma meeskondi paremini toetada ja juhtida. Milliseid teenindusmeetodeid peaksime kasutama erinevate generatsioonide puhul?

Saates selgub, et praegu on Eesti ettevõtetel keerukas ülesanne – leida terviklik töötaja, kes suudaks ühendada teenindaja, müüja ja isegi veidi psühholoogi oskused, et olla suuteline teenindama ükskõik, mis generatsiooni.

Saatejuht on Alyona Stadnik.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757