Autor: Podium North OÜ • 26. oktoober 2022

Rahaülekannete innovatsioon muudab elu veebikasiinodes

Online kasiinode ajalugu on suhteliselt lühike. Esimesed mängupõrgud hakkasid välja ilmuma 1998. aastal. Need olid üsna algelised ja mängijate usalduse võitmiseks oli pikk tee ees. Pakutavad makselahendusedki polnud teab mis mugavad ning toimisid nii kuis jumal juhatab. Sageli jäi mänguelamus üldse saamata kui mängijal polnud õiges pangas kontot.

Virtuaalne spordi peale panustamine hakkas päriselt pihta 2000. aastate alguses. Eesti loto monopol Eesti Loto mõtles välja ja tegi teoks brändi nimega Spordiennustus. Tegemist oli eranditult spordipanustamise lehega, kus kasiinomänge polnud.

Vilkam kasiinos mängimine algas aga alles 2006. Aastal, kui areenile tõusis selline tegija nagu Triobet, kes nüüdseks juba nime vahetanud Betsafe vastu.

Ka maksete töötlemine muutus ajas sujuvamaks. Kasutusele võeti nn. pangalingi maksed, mis kasutusel ka veebipoodides. Lisaks Visa ja MasterCard.

Pangalingi maksed toimusid reaalajas ning mängijate jaoks oli see igati sobilik. Jamad algasid siis, kui mängija võitis ja soovis oma ausalt teenitud summad kasiinost välja kanda.

Väljamaksete töötlemiseks oli tol ajal terve makseosakond, kes siis kontrollisid mängija panustamise ajalugu ning vastavalt siis kinnitasid või lükkasid makseid tagasi. Nii oli paratamatu, et mängijad nägid oma võidusummasid pangakontodel alles peale kuni nädalast ootamist.

2016. aastal hakkasid asjad aga kiiresti muutuma. Rootsi ettevõtte Trustly arvas, et on leidnud kasiinode probleemile lahenduse. Tänaseks on selge, et uus tehnoloogia nimega Pay n Play tõepoolest parandab kasutajasõbralikkust märgatavalt.

Esimene online mängude portaal, kes Trustly süsteemi kasutusele võttis oli Ninja Casino. Kaheks aastaks tehti Trustly ettevõttega leping, et Ninjad on ainukesed, kellele Trustly antud teenust müüb. See eksklusiivsus lõppes 2018.aastal. See mis on toimunud uute kasiinode vallast pärast seda on uskumatu. Pea kõik uued mängupaigad kasutasid Trustly loodud süsteemi. 2022. aasta seisuga on enam kui pooled Eesti kasiinod juba kiirkasiinod, kus kontot pole vaja.

Mis teeb Trustly eriliseks? Päris palju erinevaid põhjuseid. Tegemist on põhimõtteliselt nagu pangalingi maksega, kuid sinna on lisatud päris palju lahedaid funktsioone, millest kohe kirjutame.

Trustly saab pangast kliendi info ning see tähendab seda, et esimest korda kasiinosse sissemakset tegev klient ei peagi kontot avama. Selle teeb tema eest Trustly. Tuleb teha vaid esimene sissemakse ja sellega on konto kasiinosse loodud. See on seotud mängija isikukoodi ja nimega. Maagiliselt lahedaks funktsiooniks on see, kui mängija soovib teha kasiinost väljamakset, siis kasutab Trustly automaatselt sama kontot, mille kaudu oli tehtud sissemakse ja põhimõtteliselt 1-2 klikki ja paar minutit hiljem on väljamakse summa pangakontol. Eestis on Trustly partnerpangad Swedbank, Seb, Luminor, LHV ja Coop pank.

Enamikes Eesti online kasiinodes on Trustly makselahendus, kuid mitte kõik neist ei paku registreerimisvaba mängimist. Paarikümne aastaga on toimunud tohutu areng just makselahenduste poole pealt. Inimestele on mängimine tehtud väga lihtsaks ja paeluvaks. Riigi ja loomulikult operaatorite rolliks peab nüüd olema vastutustundliku mängimise teadvustamine ja kontroll.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757