Autor: Kaubandus.ee • 4. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda annab Eesti Päevalehele pool miljonit krooni

Eesti Päevaleht võib ärimees Oliver Kruudale kuuluvate Tere ja Kalevi reklaamide avaldamise eest teenida umbes pool miljonit krooni.

EPL esilehekülje maksumus on hinnakirja kohaselt 50 900 krooni, kriitpaberi kasutamise puhul 69 900 krooni. Jaanuaris ilmub EPL 25 päeval. Neljal jaanuarikuu laupäeval on EPL eeldatavasti kriitkaantega, ülejäänud 21 päeval tavalisel ajalehepaberil. Hinnakirja kohaselt maksaks kõnealune reklaampind Kruuda firmadele umbes 1,3 miljonit krooni.

Meediaanalüütik Toomas Leito sõnul tehakse Kruuda tehinguga sarnaste suuremahuliste reklaamikokkulepete puhul olulisi allahindlusi. "35 kuni 40 protsendi suurune allahindlus on sellise tehingu puhul tavaline," arvas Leito. Leito sõnu arvestades võib EPL Kruudalt saada ca 800 000 krooni.

Äripäeva reklaami- ja turunduskommunikatsiooni direktori Ethel Reieri hinnangul võib niivõrd suuremahulise tehingu puhul olla tegu ka 50% suuruse või isegi suurema allahindlusega. "Ei usu, et netosumma ületab 500 000 krooni. Pigem arvan, et veidi vähem," lausus Reier.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757