Autor: Kaubandus.ee • 9. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Briti, Prantsuse kaubanduspuudujääk oli mullu rekordiline

Prantsusmaa ja Suurbritannia kaubandusbilansi puudujääk oli mullu rekordiline, Saksamaal oli samas 2006. aastal rekordiline ülejääk, kirjutas ETV24.

Kaubandusbilansi puudujääk oli 2006. aastal Suurbritannias 55,8 miljardit naela (1,32 triljonit krooni) ja Prantsusmaal 29,2 miljardit eurot (457 miljardit krooni). Saksamaa teatas samas, et mullu ületas ekspordi väärtus impordi oma 162 miljardi euro (2,53 miljardi krooni) võrra.

Tegu oli Suurbritannia suurima kaubanduspuudujäägiga pärast bilansiarvestuse alustamist 1697. aastal. Prantsusmaa võrdlusbaasi kohta puuduvad andmed.

Analüütikute sõnul oli üks Prantsusmaa rekordiline kaubandusbilansi põhjus riigi kaupade peamise turu Saksamaa vähenev nõudlus.

Valitsuse hinnangul oli peamine puudujäägi põhjus kasvavad energiahinnad. "Kui vaadata kaubandustasakaalu ilma energiahindadeta, siis on näha, et meil mitte ainult ei ole ülejääk, vaid meie ülejääk kasvab, kasvab esimest korda 2001. aastast alates," ütles Prantsuse kaubandusminister Christine Lagarde.

Venemaa kaubandusbilansi ülejääk kasvas 2006. aastal 18,9%, ulatudes 141 miljardi dollarini (1,70 triljoni kroonini).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757