Autor: Kaubandus.ee • 18. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hollandi õlletootjad said kartellikokkuleppe eest 4,3 miljardit trahvi

Hollandi pruulikojad peavad Euroopa Komisjonile hindade fikseerimise leppe eest kokku maksma 273,7 miljonit eurot (4,3 miljardit krooni).

Euroopa Komisjon määras pärast pikka uurimist trahvi Heinekenile, Grolschile ja Bavariale konkurentsi lämmatamise eest Hollandi baarides ja restoranides 1990ndate lõpus, kirjutas BBC.

Suurima summa - 219 miljonit eurot ehk 3,4 miljardit krooni - peab maksma riigi õlleturu liider Heineken, kelle käes on üle poole kohalikust turust. See on Euroopa Liidu konkurentsikaristustest suuruselt seitsmes trahv.

Grolsch peab komisjonile tasuma 31,7 miljonit eurot (u pool miljardit krooni) ja Bavaria 22,9 miljonit eurot (358 miljonit krooni).

Hollandlasest komisjoni konkurentsivolinik Neelie Kroesi sõnul olid õlletehased turu endi vahel ära jaganud, lisades, et selline tegevus on vastuvõetamatu. "Nende ettevõtete kõrgeim juhtkond teadis väga hästi, et nende tegu on ebaseaduslik, kuid nad jätkasid sellele vaatamata ja püüdsid oma jälgi peita," ütles Kroes.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070