Autor: Kaubandus.ee • 3. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Antiigipood äritseb muinasaegse esemetega

Kuressaares asuv kauplus Lossi antiik müüs asjatundlikule ostjale 12. sajandist pärineva kaelaehte, lisaks oli pakkuda ka muinasaja lõpust pärinev hobusõlg ning kirvepea.

Taoliste esemete müük on spetsialistide sõnul ebaseaduslik, antikvaar teemat kommenteerida ei soovinud, kirjutas Oma Saar.

Oma kallimale kingitust teha soovinud hobiarheoloog leidis Kuressaare antiigikauplusest kaelaehte, mille eest maksis 1800 krooni, sama hind oli ka eile veel müügis olnud sõlel.

Ripatsit näinud arheoloogiadoktor Marika Mägi sõnul on tegemist 12. sajandist pärit ehtega, milletaoline ei ole eriti tavaline leid.

Muinsuskaitseameti Saaremaa vaneminspektori Rita Peirumaa sõnul on esinenud juhtumeid, kus antiigiäridest taoliseid asju leitakse. Tema kinnitusel hoitakse sellistel äridel silm peal ning tihti annavad ka kaupmehed ise teada, kui midagi kahtlustäratavat on.

Peirumaa ütles, et vastavalt muinsuskaitseseadusele tuleb siis, kui keegi midagi väärtuslikku leiab, leiust teatada ning ei tohi leidu puudutada, enne kui eksperdid on selle üle vaadanud ja andnud oma hinnangu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757