Autor: Kaubandus.ee • 22. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inglise kuninganna asus põllumeeste eest võitlema

Inglise kuninganna otsustas koos farmerite ja suurmaaomanikega asuda võitlusse Brüsseli plaanide vastu vähendada põllumajandusdotatsioone.

Nii Inglismaa kui ka Saksamaa on vastsu Euroopa Komisjoni plaanile vähendada suurfarmidele ette nähtud toetusi, kirjutas Financial Times.

Euroopa Liidu erivolinik Mariann Fischer Boel ütles, et rikkamad saavad alati rohkem ning sellepärast tahetakse järgmisel aastal vähendada suurfarmidele laekuvad toetusi.

“Rikkuse ja farmi suuruse vahel ei ole mingit arusaadavat seost,” ütles Inglismaa esindaja ning lisas, et mitmed suured farmid on koostöövalmis abistama väikeseid farmereid. Tema sõnul suudavad suurfarmid pakkuda paremat keskkondlikku kasu kui väikesed.

“Meile ei meeldi mõte toetuste maksmist vastavalt suurusele,” ütles Saksamaa valitsuse esindaja. Saksamaale tekitab muret toetuste kärpimise tulemusena tekkiv suur vallandamiste laine, mis omakorda toob kaasa töötute hulga suurenemise.

Inglismaa sõnul puudutab tekkiv olukord umbes 6100 farmi, Saksamaal kannatab umbes tuhatkond vähem ehk 5310. Lisaks kannaks kahju farmid Taanis ja Tšehhis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757