Autor: Kaubandus.ee • 9. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolmest eestlasest kaks on šopanud internetis

Netikuller.ee tellimusel läbi viidud küsitlusest selgub, et kolmandik eestlastest pole internetist kunagi midagi ostnud.

Eesti online-kaubanduse aastane maht küünib Netikuller.ee hinnangul 400 miljoni kroonini, moodustades kogu jaekaubandusest vaid ühe protsendi. Sama näitaja on USAs seitse protsenti ja Suurbritannias 15 protsenti, mis lubab Eestis prognoosida netikaubanduse jätkuvat kasvu, kirjutas Toivo Tänavsuu oma Äri- ja IT-uudiste ajaveebis.

70 protsenti aktiivselt internetti kasutavatest inimestest on kaupa ostnud veebist. Pisut aktiivsemad veebišoppajad on 20-35aastased. 52 protsenti vastanutest on internetis ostlenud viimase aasta jooksul.

Peamised takistused veebist kauba ostmisel on pettuse ning krediitkaardi andmete varastamise kartus. Samuti ebakindlus, kas kaup ikka kohale tuleb ning kas sellel on korrektne garantii.

37 protsenti küsitlusele vastanutest ütlesid, et nende seni kalleim veebiost jääb alla 1000 krooni. 17 protsenti väitsid, et nemad on ostnud ka kallimaid kui 5000krooniseid kaupu.

Aprilli alguses korraldatud küsitluses osales 4800 inimest. Vastajate keskmine vanus oli 34 aastat ja 76 protsenti neist olid naised.

Ka aripaev.ee uuris oma lugejate eelistusi. Täpsemalt selle kohta leiad siit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070