Autor: Kaubandus.ee • 2. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockmann sokutab püsiklientide laenuriski Nordeale

Stockmann suunab Soomes kõik oma püsiklientide krediitarved Nordea panka.

Stockmanni kaubamaja püsiklientide krediitkaartide kontod tõstetakse augusti keskel ümber Nordeasse, vahendas Taloussanomat.fi ja küsis, kas püsikliendid jäävad sel juhul kaubamajale truuks.

Kui Stockmanni MasterCardi krediitkaardi omanikud Nordeat partneriks ei soovi, saavad nad krediitkaardi tavalise püsikliendikaardi vastu vahetada, kuid sellel ei ole krediidivõimalust.

Stockmanni püsikliendid on peaaegu et fanaatilised kaubamaja külastajad. Rohkem kui 60% klientidest on ette näidata kuldne püsikliendikaart. Kokku on Soomes, Venemaal ja Balti riikides 1,6 miljonit püsiklienti, neist 660 000 ostavad Stockmannist kaupu ka võlgu.

Kaubamaja turundusjuht Maaret Kuisma hindas muutust positiivsena. „Mulle tundub, et eriti sagedased kliendid on aru saanud, et soodustused jätkuvad ja neile tuleb lisagi. Inimesed jätkavad püsiklientidena ja kaartide kasutusvõimalused laienevad,“ sõnas ta.

Kuisma ütles, et ühe kaubamaja krediitkaart ei suuda kuigi kaua konkurentsivõimelisena püsida. Ta lisas, et krediitkaart ei muutu tasuliseks.

Nordea esindaja Pekka Nuuttila märkis, et klientide jaoks ei muutu kaubamajas midagi. „Püsikliendiprogramm on nende oma. Meie tegeleme vaid kaardi poolega,“ sõnas ta, lisades, et ei usu, et Stockmanni püsikliente võiks Nordea kaartide kasutamine häirida.

Kui Soomes hakkab uus kaardisüsteem tööle juba augustist, siis Eestis tuleb seda veel mõnevõrra oodata. Siinsed kaardid vahetatakse välja novembris.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757