Autor: Kaubandus.ee • 12. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tammemäe: võimalik, et krediidihaldus on tõusev trend

Intrum Justitia tegevjuht Ivar Tammemäe ütles, et inkassofirmadel on praegu kiired ajad, mida ühest küljest mõjutab krediidiandjate arvu kasv ning teisest jahtunud majandus.

Tammemäe kommenteeris Investor AB krediidihaldusfirma Lindorffi 50% aktsiate omandamist, et ta küll ei tea, kes on Investor AB taga, kuid tema arvates ei muuda see Eesti krediidihaldusturul ning Intrum Justitia töös midagi.

Tammemäe sõnul on inkassofirmadel praegu tööd kuhjaga ning mitte ainult seoses halbade kinnisvaralaenudega. „Jah, meil on kiired ajad, aga mitte ainult seoses sellega, et kinnisvarabuum on läbi. Osaliselt seotult kogu majandusega, mis on jahtunud,“ sõnas ta.

„Tarbimislaenude turg kasvab aasta-aastalt. Võlgnike arvu kasv on tasakaalus krediidiandjate kasvuga,“ ütles Tammemäe. „Inimesed hindavad oma kohustusi teistmoodi. Kui aga vahendeid napib, tuleb prioriteedid paika panna.“

„Võlgade kättesaamine pole väga hull,“ märkis tegevjuht, kuid tõdes, et probleeme tekitavad kinnisvaraga tegelevad väikeettevõtted, mis aetakse pankrotti ning siis on võimatu võlga kätte saada.

„Pankrotiuuringu järgi on meil üks ehitusettevõtte pankrott nädala kohta. See mõjutab kõiki valdkondi ja ettevõtteid,“ rääkis ta.

Tammemäe ütles, et miks mitte ei võiks krediidihaldussektor olla tõusev trend. „Kui kasvab nõudlus, tuleb ka pakkumine,“ lisas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757