Autor: Kaubandus.ee • 6. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaemüük kukub USAs kiiremini kui oodati

Samade poodide müügivõrdluses näitavad USA jaemüüjad jätkuvalt nõrku numbreid. Tarbijakulutused on kokku kuivanud kiireimas tempos viimase 28 aasta jooksul.

Vaid Wal-Mart Stores (WMT), mis on oma turupositsioone majanduslanguse valguses hästi suutnud hoida ning kasvatada, avalikustas 2,4%-lise müügikasvu oktoobris. Wal-Mart teatas, et kärbib oluliselt oma müügihindu, et "säästa" pühadetarbijatele 200 miljardit dollarit. Wal-Mart on üks väheseid jaemüüjad, kes on võitud oluliselt majanduslangusest, kuna suudab pakkuda konkurentidega võrreldes rohkem allahindlusi. Klient aga läheb sinna, kus on odavam osta.

Täna teatasid 34 USA jaemüüjat oma samade poodide müügitulemused, mis langesid ühe kuuga 0,7%. See on suurem number kui oodatud 0,3%. Jaemüüjatele on see raskeim kuu peale 2000. aastat.

Enamik jaemüüjaid kannatab dollari tugevnemise pärast, sest mida rohkem tõuseb dollar, seda raskem on neil väljapoole riiki müüa.

Morgan Stanley analüütik Michelle Clart ütles Marketwatchile, et jaemüük kukub 2009. aastani välja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757