Autor: Kaubandus.ee • 22. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inimesed kolavad poodides, aga ei osta

Viru Keskuse juhi Ants Vasara sõnul on tänavune jõulumüük hoolimata majanduslangusest küll olemas, kuid jääb kõvasti eelmise aasta omale alla.

"10 protsenti väiksem on müük tänavu kindlasti, kui aastatagusega võrrelda," ütles Vasar. Kehv oli jõulumüük ka juba eelmisel aastal, kui see omakorda jäi 8-9 protsendiga alla 2006. aasta müügile. "Külastajaid on küll rohkem kui tavaliselt praegu, kuid rahalises väärtuses on tulemused tagasihoidlikud. Tõsi, me veel ikka loodame viimaste päevade peale," lisas Vasar.

Tema sõnul ostab rahvas tänavu väiksemaid jõulukingitusi ja raha loetakse hoolega. "Suuri kodukinosüsteeme nagu 2006. aastal, tänavu küll naljalt enam jõulukingiks ei osteta," rääkis ta. "Kaupmehed üritavad allahindlustega rahvast ostma saada, juba detsembri keskpaigast on allahindlused 40-50 protsenti paljudes poodides. Tavaliselt on sellised allahindlused alles peale jõuluhooaega."

Ka Kaubamaja müügi- ja turundusdirektor Enn Parel sõnas, et eelmise aasta jõulumüügi tulemuseni tõenäoliselt ei jõuta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757