Autor: Kaubandus.ee • 5. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VIDEO: tarbimisorgia lõpp

Täna Tallinna Kaubamajas alanud suur allahindlus ei toonud inimesi massiliselt lõunatunnil ostlema.

Viru Keskuse juhataja Ants Vasara sõnul suured allahindlus-kampaaniad jätkuvad, kuid varasemate aastatega võrreldavaid käibeid pole loota.

Täna algasid Tallinna suuremates ostukeskustes allahindlused. Nii mõnigi Viru Keskuses asuv pood alandas hindu küll 70 protsenti, kuid võrreldes varasemaga, mil inimesed tormasid kauplustesse ka palju väiksemate allahindluste peale, uudistajate hordid poodides ei möllanud.

Kuigi Tallinna Kaubamaja erinevates osakondades on palju kaupu kuni 60 protsenti alla hinnatud, jalutas riiulite vahel väga vähe inimesi. Peamiselt välismaalased. Ostjaid ei meelitanud Viru Keskusesse isegi asjaolu, et ka keskuse ülejäänud poodide vaateakendel särasid isegi kuni 70-protsendilisi allahindlusi tõotavad reklaamid.Viru Keskuse juhataja Ants Vasar räägib Äripäevale, et keskuse külastatavus on umbes kaks-kolm protsenti vähenenud. Varasema 32 000 inimese asemel astub nüüd majast läbi keskmiselt 31 000 inimest päevas.Vasara hinnangul jäävad poodi tulemata need inimesed, kellel vahepeal ootamatult – valdavalt laenuraha abil – hästi läinud. Nüüd on nad SMS-ja muude tarbimislaenudega kimpus, tulevad vaevu ots-otsaga kokku – kui üldse -, ja enam mööda poode ei torma.Vasar usub, et umbes poole aasta pärast on osa väiksemaid poode pankrotistunud või liidavad suuremad ketid nad lihtsalt endaga.Vasara arvamust ka edaspidise tarbimise vähenemise kohta kinnitab statistikaameti vastne andmestik. Nimelt langes müük novembris võrreldes eelmise aasta sama kuuga peaaegu kõikides kauplustegruppides, välja arvatud toidupoodides (kasv 7%) ning postimüügis (kasv 1%).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757