Autor: Kaubandus.ee • 20. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Burberry käive kasvas ootamatult

Suurbritannia suurima börsil oleva luksuskaupade tootja Burberry Groupi käibe kasv kiirenes ootamatult, kuna allahindlused aitasid tühjendada ladusid ning nõudlus kasvas Euroopas ja Aasias, iseäranis ettevõtte oma poodides.

Ettevõtte kolmanda kvartali käive kasvas 30 protsenti, 329 miljonile naelale, võrrelduna aastataguse ajaga. Analüütikud ootasid kasumiks 291 miljonit naela. Teises kvartalis kasvas ettevõtte käive aastataguse ajaga võrrelduna 17 protsenti, vahendab Bloomberg.

Burberry teatas, et koondab kuni 540 töötajat Suurbritannias ja Hispaanias. Omades poodides kasvas müük 33 protsenti, teiste jaemüüjate kaudu müük kasvas 28 protsenti.

Ettevõttele aitas suuresti kaasa USA ja Hongkongi dollari tugevnemine naela vastu. Valuutakursi muutuse efektita oleks käive kasvanud üheksa protsenti.

Vähemalt aasta avatud poodides vähenes müük 3 protsenti.

Ettevõtte aktsia hind tõusis täna börsi avanedes 14 protsenti, 235 pennile. Tegu on suurima päevase tõusuga alates ettevõtte IPOst 2002. aastal.

Autor omab Burberry aktsiaid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070