Autor: Kaubandus.ee • 16. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meelis Virkebau: tarbida tuleb kodumaist

Mina soovitaksin tarbida mõõdukalt ja võimalusel eesti toodet, ütles Eesti rõiva- ja tekstiililiidu juht Meelis Virkebau.

"Soovitaksin tarbida mõõdukalt. Tarbimise juures jälgin ise ja soovitaksin ka teistel, kui võimalik, tarbida eesti toodet. Sellest on kindlasti kasu, kui võimalikult paljud eesti inimesed seda suunda järgiksid," ütles ta.

"Aga selline mõõdukas jalad maas tarbimine, eks igaüks peab mõtlema ka oma homsele päevale. Iga inimene, iga pere tahab oma majapidamisega hakkama saada. Inimesed, kel isegi on raha on ootaval seisukohal praegu," lisas Virkebau.

"Oodatakse mitte ainult Eestis, aga olen rääkinud paljude inimestega, kes müüvad kaupa Eestist välja. Ka turgudel on nii, et kõik tellijad saadavad siia tellimusi palju ettevaatlikumalt, lühemaks perioodiks kui see oli varem. Ettevaatlikkus võib käia nii meil Eestis kui ka Põhjamaades, Soome, Rootsi näitel," rääkis ta.

Kas tarbijasuhtumise muutmine aitaks sellele kaasa? "Tegelikult on selle taga see, et tarbimine on nii maas, on see, et inimestel pole usku ja mitte keegi ei suuda usku praegu ka süstida inimestele. Kui me saaksime ka mujalt maailmast, alates USAst, mingeid stabiilseid signaale, mis on usutavad ja mis on rohkem kui üks kvartal, ma usun, et see kandub Euroopasse ja ka Eesti tarbijale," vastas ta.

"Ma arvan, et siis see taastub järk-järguliselt, slowly-slowly nagu ütlevad inglased. Kuid kui seda usku ja usaldust ei tule, et mis saab edasi, järgmine kuu või kolme kuu pärast, siis on väga raske öelda inimestele, et tormake nüüd shoppama," sõnas Virkebau.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757