Autor: Kaubandus.ee • 1. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ago Teder: investeering kindlustab tootmist üldiselt

50 miljoni kroonise investeeringuga dubleerime oma tootmisliini ning sellevõrra meie igapäevane töö ning töö andmine inimestele on kindlamatel alustel, märkis Põltsamaa Meierei Juustutööstuse juhataja Ago Teder.

"Poolteist aastat tagasi, kui me investeerimisotsuse tegime, siis see ei tundunud riskantne. Täna tõenäoliselt ei teeks seda investeerimisotsust, aga hetkel on ta juba peaaegu tehtud – ega enam midagi teha ei saa," kommenteeris Teder.

"See investeering ei võimalda meil ainult rohkem toodangut toota, vaid kindlustab ka meie tootmist hetkel üleüldse. Me dubleerime oma tootmisliini nii, et sellevõrra lihtsalt meie igapäevane töö ning töö andmine inimestele on kindlamatel alustel," sõnas ta.

Tederi sõnul pole investeeringu jaoks laenu võetud. "Kuid osaliselt nendesse investeeringutesse on plaanis laenu võtta, mis puudutab soolamise renoveerimist. Selle üle käib läbirääkimine, soolamise renoveerimist investeerime kindlasti täismahus panga abiga," rääkis ta. Laenusumma on suurusjärgus kümme miljonit krooni, mis võiks olla pikemaajalisemalt tagasimakstav summa, lisas ta.

Teder kinnitas, et seoses investeeringuga loovad nad ettevõttes ka uusi töökohti. "Tootmise kolmekordistamine ei toimu üleöö. Plaanid investeeringutesse on tehtud aasta-paar tagasi kui majandussituatsioon oli natuke teistsugune. Täna räägime seadmete võimalikust mõjust ettevõttele ja võimaluste andmisest," selgitas ta.

"Kui palju sellest suurenevast tootmisvõimsusest järk-järgult hakkame kasutusele võtma, on tänases situatsioonis raske täpselt öelda. Arvestades, et me anname täna Rannu vallas 80 inimesele tööd, siis tootmise kasvades kindlasti loome 20-30 töökohta juurde," ütles Teder.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700