Autor: Kaubandus.ee • 25. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hennes Mauritzi kasum kasvas

Euroopa suuruselt teise moerõivaste tootja Hennes Mauritza eelmise kvartali kasum kasvas kuus protsenti eelkõige tänu uutele poodidele ning tugevale eurole, kirjutab Bloomberg.

Ettevõtte finantsaasta teise kvartali, mis lõppes 31. mail, kasum kasvas 4,19 miljardi Rootsi kroonini võrrelduna analüütikute ennustatud 4,15 miljardi krooniga. Kontserni netokäive kasvas 23 protsenti 26,5 miljardi kroonini.

H M avab uusi kauplusi suurema tempoga kui eelmisel aastal ning euro kurss on kerkinud krooni suhtes 17 protsenti.

„H M on Euroopa efektiivseim jaemüüja millel on suur rahvusvaheline kasvupotentsiaal,“ kirjutas Citigroupi analüütik Richard Edwards enne majandustulemuste avaldamist oma klientidele. Analüütiku soovitus aktsiale on „osta“.

H M aktsia hind alustas tänast kauplemispäeva 1,6-protsendilise tõusuga 376,5 Rootsi kroonini, samal ajal kui Stockholmi börsiindeks on 0,2 protsendiga miinuses.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757