Autor: Kaubandus.ee • 25. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Humanast käis mullu läbi üle 100 miljoni krooni

Kasutatud riietega kaupleva Humana Sorteerimiskeskuse käive oli 2010. aastal 103,3 miljonit krooni ehk üle 14 miljoni krooni tunamullusest rohkem.

2009. aastal müüs Humana kaupu 89,2 miljoni krooni eest. Nii 2009 kui ka 2010 oli ettevõte korralikus kasumis, teenides vastavalt 5,1 ja 6,7 miljonit krooni.

Uusi poode juurde ei tehtud, kuid 2010. aastal vaatas Humana aktiivselt uute võimalike rendipindade järele. Aasta lõpu seisuga oli Humanal 15 kauplust, millest 11 asus Tallinnas, kaks Tartus ja kaks Pärnus.

Vanad tootmisruumid jäid ajale jalgu ja seetõttu koliti sorteerimiskeskus ja Humana kontor Saku valda Tänassilma külla. 2010. aasta augustis sõlmitud üürileping lubab tootmismahte kahekordistada ning kohe alustatigi laienemistöödega, seisab majandusaruandes.

2010. aastal sorteeris Humana 5755879 kg kasutatud riideid, mida oli 16,5% rohkem kui tunamullu. Eestist koguti 192803 kg ehk varasemast 20,8% rohkem kasutatud riideid, ülejäänu imporditi teistest ELi riikidest, Norrast ja USAst. Eestis müüdi Humana poodides 764939 kg sorteeritud riideid ehk 13,2% kogutoodangust. 21,5% riietest läks arenguabima Aafrikasse, 55% sorteeritud kaubast müüdi aga põhiliselt Venemaale, Lätti ja Leetu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700