Autor: Kaubandus.ee • 23. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selver: oleme Eesti toidutootmise toetajad

Oleme uhked Baltimaade suurima köögi üle, kus käsitöö on ühendatud kõrgetasemelise tehnoloogiaga, vastas Selveri juht Andres Heinver küsimusele, mida näitaks ta väliskülalistele.

Heinveri sõnul on suuri ja väikeseid toidutootmisettevõtteid palju nii Eestis kui välismaal, kuid vähe on selliseid, kus käsitöö ja tehnoloogia tasakaal võimaldab ühelt poolt olla paindlik ja teha unikaalseid eritellimusi ning teisalt täita igapäevaselt suure kaupluseketi lette tavatoodanguga.

"Lisaks igapäevatoidu, kondiitri- ja peolauatoodete valmistamisele teeme koostööd ka peokorraldajatega ning oleme poolteist aastat täitnud eritellimusi ka väljapoole Eesti piire," kommenteeris Heinver.

Selveri kaupluste puhul on ettevõtte uhke paindliku ärimudeli üle, mis tagab neile konkurentsieelise suurte rahvusvaheliste kettide ees. "Teeme tihedalt koostööd kohalike väiketootjatega, mis pole küll alati efektiivne, kuid võimaldab nii klientidele kui hankijatele meelepärast piirkondlikku lähenemist," sõnas ta.

Selveri kliendid hindavad võimalust osta Hiiumaa Selverist samal saarel püütud kala või Põlva poest samas maakonnas kasvatatud kartulit, on Heinver kindel. "Tahame olla head koostööpartnerid ja Eesti toidutootmise toetajad," lisas ta.

Korea suurfirma LG aknatootjad käisid eelmine nädal Plasto aknatehases automaatliini uudistamas ning soovivad kodumaale naastes ka ise samasugust kõrgtehnoloogiat rakendada. Kuigi Koreas on elektroonika väga kõrgelt arenenud, pole aknaid valmistavas tehases kõrgtehnoloogilisi seadmeid ning iga töötaja valmistab detaile eraldi. Euroopas ja Plastos näiteks tehakse tööd automaatliinidel. Äripäev küsib seetõttu ettevõtetelt, mida nemad näitaksid uhkusega oma ettevõttes väliskülalistele.

 

 

 

 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070