Autor: Kaubandus.ee • 5. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PTA Grupi kiire hääbumine

Täna Harju maakohtus toimunud PTA Grupi pankrotiprotsessi esimesel ja viimasel istungil pandi paika võlausaldajate üldkoosoleku aeg ning kohus teatas, et kuulutab firma pankrotiotsuse välja homme pealelõunal.

Kohtus PTA Gruppi esindanud suuromanik ja juhatuse liige Peeter Larin selgitas, et vaatamata sellele, et ettevõtet saneerida üritati, tuli ikkagi lõpuks tõdeda, et see ei õnnestu ning anda sisse pankrotiavaldus. Ta kinnitas tänasel istungil, et jääb pankrotiavalduse juurde.

Larini sõnul on ettevõttel 103 võlausaldajat ja ilmselgelt kõikide nõuete rahuldamiseks neil vahendeid ei jätku.

PTA Grupi endine saneerija ja praegune ajutine pankrotihaldur Urmas Ustav ütles kohtule, et PTA Grupp on püsivalt maksejõuetu. Tema sõnul on ettevõttel 844 000 eurot väärtuses varasid ning 2,9 miljoni euro väärtuses kohustusi. Kohustuste kogusumma ei ole lõplik.

„Saneerimisnõustajana on mul olnud võimalik kriitiliselt seda protsessi jälgida ja ka selle sees olla. Iseenesest kurb, et nõnda on läinud,“ rääkis kohtule Ustav ning jätkas: „oluline on see, et see on üks mitte väga paljudest olukordadest, kus ettevõtja on adekvaatselt käitunud. Võiks ju püüda võlausaldajaid lollitada ja saneerimisega edasi minna.“ Ustavi sõnul PTA aga nn lollitamise teed läinud ei ole. 

Äripäev kirjutas augusti keskel, et PTA töötajad, kes veel Larini poepinnal tegutsevad, kurdavad mehe napisõnalisuse üle. Nad otsivad juba uusi töökohti, kuid veavad ettevõttes lõpuni välja lootuses siiski palgaraha kätte saada.

Larini sõnul töötab PTA Grupil täna üks, kontori kõrval asuv vabrikupood ning ülejäänud töötajad on koondatud. Kõikideks hüvitisteks ettevõttel raha pole, kuid koondatavatele on ette nähtud ka riigipoolne hüvitis.

Harju maakohus kuulutab PTA Grupi pankroti välja homme, 6. septembri pealelõunal ning esimene võlausaldajate üldkoosolek toimub 20. septembril kell 10 Harju maakohtus.

Vaata ka Äripäeva videot, kus Peeter Larin räägib mis PTA Grupiga juhtus ja miks see nii juhtus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757